Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем с багажника на 156 SW

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем с багажника на 156 SW

Здравейте колеги,

От вчера не мога да отворя багажника на колата, не работи нито като дръпна лостчето до шофьорската седалка, нито с ключа( и с бутона, и да отключа с него съм пробвал ).

Лостчето като го дърпам се усеща по-леко, все едно нищо не дърпам с него, все едно се е скъсало жилото или е блокирало някъде.

Бутона на ключа като го натискам се чува как механизъма за отключване щрака, но багажника си остава затворен.

На някой случвало ли се е? Имате ли идеи какво да правя или къде да я закарам да го оправят?

Колата е 156 2.4JTD SW.
    Alfa Romeo 156 2.4JTD 140bhp SW

Вероятно се е прецакало нещо в бравичката колега. Лосчето до седялката дърпа един "палец" на гредата до ключалката(не в багажника), оттам този палец бутва механизма(ключалката също е свързана с въпросния механизъм) който отключва ключалката. Вероятно този механизъм се е счупил(незнам как щото е метален, но...) или най-вероятно се е откачило нещо.
    Варианта е да влезеш и отвориш кората на задната врата, оттам стигаш до ключалката. Пласмасовите щипки излизат трудно, трябва да се хванат с клещи тип "гарги", щото иначе излизат много трудно. В общи линий това е колега, мойта не е комби, но предполагам че механизма е същия, дано съм ти бил полезен.
    Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
    Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
    Горе главата, нищо че е празна...

Comment

ааа с ключа не става от първия път.Натисни го 2-3-4-5-6 пъти да прещракне и най накрая ще отвори.Поне при мен е така
      156 2.4jtd 170+к.с.(remap) 2001г. Sportwagon -EX
      Brera 2.4jtd 200 + к.с.

Comment

При мен се случи същото нещо миналата зима след като карах дълго време с летните гуми клатещи се отзад (не знам дали това предизвика проблема). Реших го като през багажника смъкнах кората на вратата на багажника и още няколко неща и механизма се освободи, не беше скъсано жило, после само го сглобихме и все едно нищо не е било. Изглежда палчето което по принцип освобождава вратата беше останало от другата страна... Пробвай така, кората се сваля лесно. С няколко винта е закрепена и още няколко щипки при които трябва да внимаваш повече. Дано нямаш много неща вътре защото ще трябва да ги изкараш през задната врата с бутната задна седалка.

PS: при мен с ключа се отключва от първото щракане
        Alfa Romeo 156 Sportwagon Selespeed '01 Distinctive

Comment

Аз го ядох тоя. Оказа се че колата е блъскана отзад и пластмасовата кора е сложена на криво, което води до нежелателно триене в механизма. Проблема го реших с отчупване на парче от пластмасата, но преди това се наврях в багажника от купето.

Comment

Вашите са лесни, ами на седана как се влиза отзад, дано не ми се налага че...
            Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
            Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
            Горе главата, нищо че е празна...

Comment

я тига беее....имам спортвагон и сега научавам, че се отваря и с ключ отвънутре ще погледна.
              10х
              sigpic156 SW 2001 бивша.

Comment

Първоначално публикувано от ALFonsOlder Покажи съобщение
                я тига беее....имам спортвагон и сега научавам, че се отваря и с ключ отвънутре ще погледна.
                10х

да на всяка алфа ромео от 90те насам под задната емблема е скрита ключалката
                Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD CF3 115CV {06.01г.} Progression / Limited edition (I) My love
                sigpic

Comment

Е ха,колега ти изби рибата
                  Хайде със здраве да си я отваряш с ключа,поздрави.
                  156 2.4 jtd 2001 Sportwagon Sony,Hertz,Boss & JBL sound
                  KONI sport adjustable suspension kit,Big BREMBO brake kit
                  Cinquecento 1.1i 1998 Sporting
                  Subaru İmpreza 2000 turbo 1999 Sportwagon

Comment

Първоначално публикувано от Ladjov Покажи съобщение
                    да на всяка алфа ромео от 90те насам под задната емблема е скрита ключалката
                    Тука силно не си прав на много от моделите това със задната емблема е екстра и не се учудвай ако неможе да се завърти емблемата на някоя 147 примерно
                    0888 232 484 - Бобо Extreme Service
                    sigpic
                    Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
                    Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Първоначално публикувано от Bobo Покажи съобщение
                      Тука силно не си прав на много от моделите това със задната емблема е екстра и не се учудвай ако неможе да се завърти емблемата на някоя 147 примерно
                      И на моята не може. Отваря се само с дистанционното или отвътре.
                      2014: Deutschland über alles

Comment

аааа.... отваря си се и си работи, ама кой да ми каже
                        sigpic156 SW 2001 бивша.

Comment

Здравейте,
                          Повдигам темата, да не отварям друга. Проблемът ми е сходен.
                          Вратата на багажника (147-цата от подписа) нещо не се отваря както трябва. От дистанционното не иска да се отключва, колкото и да приближавам дистанционното до колата. Лампичката на дистанционното си мига, светват и мигачите, но вратата си седи заключена. След като се появи проблемът, един път се отвори от дистанционното, не зная как така случайно.
                          От бутона в купето се отваря, но и от него понякога не иска. Само че 1-2 пъти само е правил проблем.
                          С ключа отвън си отключвам без проблем.
                          Бутоните на дистанционното за откл./закл. на другите врати работят без забележка.
                          Къде може да е проблемът?
                          Last edited by chandler; d.m.y г., 22:31.
                          Alfa 147 1.9 JTD 8V 115 hp

Comment

Първоначално публикувано от chandler Покажи съобщение
                            Здравейте,
                            Повдигам темата, да не отварям друга. Проблемът ми е сходен.
                            Вратата на багажника (147-цата от подписа) нещо не се отваря както трябва. От дистанционното не иска да се отключва, колкото и да приближавам дистанционното до колата. Лампичката на дистанционното си мига, светват и мигачите, но вратата си седи заключена. След като се появи проблемът, един път се отвори от дистанционното, не зная как така случайно.
                            От бутона в купето се отваря, но и от него понякога не иска. Само че 1-2 пъти само е правил проблем.
                            С ключа отвън си отключвам без проблем.
                            Бутоните на дистанционното за откл./закл. на другите врати работят без забележка.
                            Къде може да е проблемът?
                            От бутона в купето се отваря, но и от него понякога не иска. Само че 1-2 пъти само е правил проблем. - това за бутона в купето ли важи?
                            Ако си електричар мога да ти кажа какво да провериш
                            Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
                            156 1.8TS 16V (01.2001)
                            147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
                            0879369082

Comment

Първоначално публикувано от NightRider Покажи съобщение
                              От бутона в купето се отваря, но и от него понякога не иска. Само че 1-2 пъти само е правил проблем. - това за бутона в купето ли важи?
                              Ако си електричар мога да ти кажа какво да провериш
                              Да, бутонът в купето също понякога не отключва багажника, но много рядко. 1-2 пъти, както писах ми е правил проблем.
                              За проверяване може и да проверя, ама мултицетът ми се прецака нещо
                              Alfa 147 1.9 JTD 8V 115 hp

Comment

Working...
                              X